Kerstmarkten in Duitsland


Wat een zaligheid, rondslenteren op een feestelijk verlichte kerstmarkt in de donkere dagen van december! Proeven van de heerlijkste hapjes, genieten van een hartverwarmend glaasje glühwein en je laten verrassen door wat alle kraampjes te bieden hebben, van schitterend glaswerk tot heerlijke überkitsch kersttaferelen. Je kijkt je ogen uit! Verwen jezelf dit jaar met een paar dagen genieten in een gezellige accommodatie in de buurt van een mooie kerstmarkt.
Kerstmarkten Duitsland
Duitsland kerstland
Al willen grote wereldsteden als Parijs, Londen of New York nog wel eens uitpakken met een gigantische kerstboom, voor de echte beleving van de kerstsfeer moet je in Duitsland zijn. Met meer dan vierhonderd grote kerstmarkten is Duitsland de top! Geen land ter wereld heeft zo’n lange traditie als het om kerstmarkten gaat. Waren het in de middeleeuwen nog beperkte voedselmarkten, tegenwoordig zijn ze uitgegroeid tot immense sfeermarkten waar je helemaal kunt opgaan in de kerststemming.

Sprookjes in Düsseldorf
Ben je liefhebber van sprookjes? Dan is de Düsseldorfer kerstmarkt iets voor jou. Nooit heb je zoveel feeëriek verlichte taferelen gezien waar je bij weg kunt dromen. Kabouters, kerstmannen, trollen, toverfeeën, engelen en natuurlijk Jozef, Maria en het kindeke Jezus, je ziet ze in alle gedaanten schitterend uitgelicht voorbijkomen. Vuurtjes op straat en sfeervolle terrassen maken het feest compleet. Als je het treft dan sneeuwt het, maar ook zonder sneeuw weet Düsseldorf een perfecte winterse sfeer te creëren! Op vakantieplek.info kun je terecht voor kleinschalige overnachtingsmogelijkheden in Düsseldorf.
Kerstmarkt Duitsland
Kerstshoppen
Je kerstuitstapje combineren met lekker shoppen? Ga naar Oberhausen, waar de kerstmarkt is georganiseerd naast het winkelcentrum CentrO, dat meer dan 200 winkels heeft. CentrO is omgetoverd tot een kerststad en heeft dit jaar naast de ‘gewone’ kerstmarkt, een Bergkerstmarkt in Alpensfeer met sleeën, rodelen en après-ski en een kaboutermarkt waar de kinderen zich kunnen verwonderen en te buiten gaan aan van alles en nog wat.

Artistiek Dresden
Iets anders dan de bekende kerstmarkten net over de grens? Denk aan de Striezelmarkt in Dresden, die zijn naam dankt aan de overheerlijke Dresdner kerststol, de Striezel. Het is een van de oudste kerstmarkten ter wereld, die extra aantrekkelijk is door de vele voorstellingen van muziek, theater en ander kunstzinnig vermaak die er te zien zijn. Dresden heeft als artistieke stad de geschiedenis meer dan overleefd en pronkt nog steeds uitbundig aan de prachtige rivier de Elbe! Natuurlijk blijf je een paar dagen en wil je een smaakvol onderkomen in de stad zien te vinden.

Overnachten
1. Bed en breakfasts in Duitsland
2. Hotels in Duitsland

#Kerstmarkt#Duitsland#Striezelmarkt#Kerstshoppen