De reden van op vakantie gaan in uiteraard om te kunnen genieten van de rust, of het doen van leuke activiteiten."/>

Met een gerust hart op pad met de camper


De reden van op vakantie gaan in uiteraard om te kunnen genieten van de rust, of het doen van leuke activiteiten. Daarom wil je er ook voor zorgen dat je met een gerust hart de weg op kan. Op vakantie heb je natuurlijk geen zin om langs de weg stil te komen te staan. In deze blog vertellen we hoe je ook je auto kan voorbereiden op de vakantie. Om zo met een gerust hart op vakantie te kunnen. 


Een goede accu


Wanneer je met de auto op vakantie bent wil je niet stil te komen staan doordat je accu leeg is. Daarom kun je het beste voor de vakantie de accu testen om te kijken of deze nog in goede conditie is. Wanneer de accutester aangeeft dat de accu vervangen moet worden, kun je het beter niet riskeren om de accu nog te gebruiken voor de accu. Je kunt het beste voor de vakantie de accu daadwerkelijk vervangen, als deze het op vakantie begeeft ben je namelijk verder van huis. 


 


Wanneer je een camper hebt is de kans het grootst dat de accu aan vervanging toe is, de meeste campers rijden namelijk niet het hele jaar rond. Wanneer de camper uit de stalling gehaald wordt en de accupool blijkt er nog op te zitten, is de kans groot dat de accu leeg is. Voor de gezondheid van een accu is het niet goed om leeg opgeslagen te worden, in dit geval moet je waarschijnlijk ook de accu vervangen. Je kunt dit voorkomen door de accu veilig los te koppelen wanneer de camper in de stalling staat. 


Goede banden 


Naast een goede accu zijn een setje goede banden ook fijn voor als je op vakantie gaat. Wanneer je banden aan vervanging toe zijn is het niet slim om hiermee te wachten tot na de vakantie, wanneer je namelijk een klapband krijgt moet je waarschijnlijk meer vervangen dan alleen de band. Ook is het slim om de juiste banden voor de juiste seizoenen te voeren. Wanneer de verkeerde banden onder de auto zitten, moet je voor je op vakantie gaat deze banden wisselen


 


Al helemaal wanneer je met een camper op pad gaat welke net uit de stalling komt, is het extra belangrijk om eerst de banden te controleren. Deze banden gaan als het gaat om profiel langer mee dan bij een auto die dagelijks gebruikt wordt. Hierdoor is de kans op ouderdom van de banden en droogte scheuren aanzienlijk groter. 

#