Een vakantie in Spanje is altijd genieten. Ga je met je gezin op reis? Dan wil je natuurlijk wel dat ook je"/>

De Spaanse eilanden: een paradijs voor kinderen


Een vakantie in Spanje is altijd genieten. Ga je met je gezin op reis? Dan wil je natuurlijk wel dat ook je kinderen het helemaal naar hun zin hebben. Daarom doe je er goed aan om je van tevoren alvast te oriënteren op je bestemming. Zo zijn onder de meer de Canarische eilanden en de Balearen ideaal om je kids mee naartoe te nemen. Van peuters tot tieners, er is echt voor iedereen wat. In de eerste plaats vind je op deze heerlijke eilanden de fijnste stranden. Hier kun je de kleintjes rustig laten spelen (uiteraard onder toezicht) en kunnen je oudere kinderen lekker hun eigen gang gaan in en op het water. 


 


 


Welke bestemming wordt het? 


 


Als je het ons vraagt, is elke bestemming in Spanje helemaal prima. Zowel de Balearen als de Canarische eilanden zijn enorm geschikt voor een vakantie met kinderen. De Balearen bestaan uit de eilanden Formentera, Ibiza, Mallorca en Menorca, welke gesitueerd zijn in de Middellandse Zee. Een stuk verderop, in de Atlantische Oceaan en voor de Marokkaanse kust, liggen de Canarische eilanden. Deze eilandengroep bestaat uit dertien eilanden, waarvan Tenerife, Lanzarote, La Palma, Fuerteventura en Gran Canaria de bekendste zijn. Elk eiland heeft zijn eigen charme, aantrekkingskracht en natuurlijk bezienswaardigheden. 





Bezoek de Balearen 


 


Wil je genieten van een onbezorgde, veilige en gezellige vakantie op één van de Spaanse eilanden? Dan kun je onder meer kiezen voor Ibiza. Je kleintjes zullen zeker genieten van alle aandacht op de boulevard. De sfeer is erg gemoedelijk en ook jij zult er zeker kunnen ontspannen. Actief bezig zijn is natuurlijk wel zo prettig. Vergeet daarom niet om een bezoekje te brengen aan het klimbos, het aquarium of het waterpark. Ga je voor een fijne kindervakantie Mallorca? Stap dan lekker op de fiets, leef je samen uit in het waterpark of ga op avontuur in de stoere grotten waar misschien ooit wel draken hebben geleefd. Voor net iets meer rust is ook Menorca een uitstekende optie. Hier is alles net wat kleinschaliger. Zo is er een bescheiden dierentuin en een fijn natuurreservaat waar je heerlijk kunt wandelen en op ontdekking kunt gaan. Ook erg leuk zijn de verschillende oude stadjes met Middeleeuwse uitstraling. Het eiland Formentera is met name geschikt voor kleine en grote liefhebbers van natuurschoon. Neem duikles in het kraakheldere water of wandel langs één van de vele prachtige uitgezette routes. 





Canarische eilanden met kinderen 


 


Ook op de Canarische eilandengroep maak je kennis met een enorm diverse natuur vol avontuur en schoonheid. Ga je vooral voor rust tijdens je vakantie? Dan is La Palma een perfecte bestemming. Hier geen massatoerisme of grote parken, maar ruige natuur met schitterende wandelroutes en spectaculaire vergezichten. Lanzarote is klein en overzichtelijk, waardoor je altijd snel op de gewenste plek bent. Zo zit je in een mum van tijd op het strand, bij een lekker restaurant of in een waterpark. Voor oudere kinderen is er wellicht wat weinig te doen. Zo zijn er op Lanzarote niet veel uitgaansgelegenheden. Houden je kinderen erg van watersporten? Kies dan voor een bestemming als Fuerteventura. Hier geniet je van een heerlijk klimaat met veel zon en ook behoorlijk wat wind. Perfect voor surfen, kitesurfen of een ritje op de jetski. Hou je van veel gezelligheid en zoek je speelmaatjes voor je kinderen? Bezoek dan een drukker eiland als Gran Canaria. Hier vind je een groot aantal uitgaansgelegenheden, fijne stranden, de leukste waterparken en wederom ontzettend veel schitterende natuur. Wuivende palmbomen en stoere rotspartijen maken het tot een perfecte vakantiebestemming! 


#vakantie