Het kan erg spannend zijn om voor de eerste keer een reis te maken naar het prachtige Frankrijk. Om je alvast goed"/>

Voor de eerste keer naar Frankrijk? Zo bereid je je voor!


Het kan erg spannend zijn om voor de eerste keer een reis te maken naar het prachtige Frankrijk. Om je alvast goed voor te bereiden hebben we alles wat je moet weten tijdens deze reis voor je op een rijtje gezet. Zo kun je zonder enige stress genieten. Veel plezier!


Beslis wanneer je gaat


Frankrijk is het hele jaar door toegankelijk voor bezoekers. Het voorjaar is een idyllische tijd om Frankrijk te bezoeken. De temperaturen zijn mild, en er is een overvloed aan wilde bloemen en bomen in bloei. In Parijs staan de tuinen van het Musée du jardin botanique op dit moment van het jaar ook in volle bloei. In de winter zorgt het weer voor schilderachtige uitzichten in Parijs en andere steden. Als je geïnteresseerd bent in een bezoek aan de stranden en nabijgelegen kustgebieden, dan is de zomer wel de beste tijd om te gaan. Ook in Parijs kun je rond deze tijd genieten van de vele jazzfestivals. De herfst is ook een goede tijd om Frankrijk te bezoeken als je de zomer drukte wilt vermijden. Het weer is dan nog mild en de landschappen zijn prachtig, met veel kleurrijke bomen, bladeren en bloemen.


Zorg ervoor dat de reisdocumenten in orde zijn


Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee zult moeten houden als je naar Frankrijk gaat. Het is van groot belang dat al je reisdocumenten op orde zijn. In sommige gevallen kun je Frankrijk alleen bezoeken als je paspoort nog minstens zes maanden geldig is. Het is belangrijk om uit te zoeken of dit ook voor jou geldt. 


Minderjarigen moeten daarnaast worden begeleid door een volwassene. Als je met een kind reist is het daarnaast van belang dat het kind een eigen paspoort heeft. In sommige gevallen is er ook een geldig visum nodig, als je de Nederlandse nationaliteit hebt, dan is dit niet van toepassing. 


In sommige gevallen kan het handig zijn om langs te gaan bij een vertaalbureau Frans om belangrijke documenten te laten vertalen. Met een goede vertaling van een Frans vertaalbureau weet je namelijk zeker dat bepaalde instanties meteen over bepaalde zaken geïnformeerd kunnen worden. Dit is van belang als het gaat over reisdocumenten, akten of bijvoorbeeld certificaten. 


Leer wat basiskennis Frans


Hoewel veel Fransen Engels begrijpen, is het toch handig om wat basiskennis Frans op te doen voordat je Frankrijk bezoekt. Frankrijk is een trots land met een rijke en diverse cultuur, en de beste manier om het Franse leven te ervaren is door de taal te spreken. Geschat wordt dat slechts ongeveer 10% van de Franse bevolking goed genoeg Engels spreekt om effectief te communiceren met iemand die de taal niet vloeiend spreekt.


#Frankrijk