Curaçao is een prachtig eiland in het Caribisch gebied. Het eiland heeft veel te bieden, zoals mooie"/>

Enkele tips voor jouw vakantie in Curaçao


Curaçao is een prachtig eiland in het Caribisch gebied. Het eiland heeft veel te bieden, zoals mooie stranden, historische gebouwen en een bruisend uitgaansleven. Als je van plan bent om naar Curaçao te gaan, zijn er enkele tips die je kunnen helpen om van je vakantie een succes te maken. In dit artikel geven we je enkele handige tips.


Auto huren Curaçao


Als je op Curaçao bent, is het handig om een auto huren Curaçao airport. Op deze manier kun je gemakkelijk het hele eiland verkennen en hoef je niet afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer of dure taxiritten. Het is aan te raden om de auto van tevoren te reserveren, zodat je verzekerd bent van een goede huurauto. Let er bij het huren van een auto op dat je een all-risk verzekering afsluit, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.


Bezoek de mooiste stranden


Curaçao heeft veel mooie stranden. Een van de bekendste stranden is Jan Thiel Beach, een prachtig wit zandstrand met helder blauw water. Hier kun je niet alleen genieten van de zon, maar ook watersporten beoefenen zoals snorkelen, duiken en windsurfen. Een ander mooi strand is Playa Porto Mari, dat bekendstaat om zijn turquoise water en kleurrijke koralen. Hier kun je ook goed snorkelen en duiken. Andere mooie stranden zijn Cas Abao Beach, Grote Knip Beach en Klein Curaçao.


Ontdek de historie van Willemstad


Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en heeft een rijke geschiedenis. Het historische centrum van Willemstad staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier vind je kleurrijke gebouwen, smalle straatjes en gezellige terrasjes. Bezoek bijvoorbeeld de Handelskade, waar je de beroemde gekleurde huisjes aan het water kunt bewonderen. Ook de Pontjesbrug, de Koningin Emmabrug en het Fort Amsterdam zijn zeker een bezoekje waard.


Proef de lokale keuken


Als je op Curaçao bent, mag je de lokale keuken niet missen. De Curaçaose keuken is een mix van Europese, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden. Een typisch gerecht is bijvoorbeeld stobá, een stoofpot van vlees en groenten. Ook de lokale visgerechten zijn erg lekker. Probeer bijvoorbeeld eens 'kabritu', gestoofd geitenvlees, of 'pastechi', een pasteitje gevuld met vlees of kaas. En natuurlijk mag een glaasje Blue Curaçao niet ontbreken!


 


Ga uit in Pietermaai


Pietermaai is een opkomende wijk in Willemstad en staat bekend om zijn gezellige uitgaansleven. Hier vind je hippe restaurants, bars en clubs, waar je tot in de late uurtjes kunt feesten. Ook kun je hier goed terecht voor live muziek en lokale evenementen. Tip: bezoek Mundo Bizarro, een populaire bar met een bijzondere inrichting en heerlijke cocktails.


#vakantie